Домой Общество Як правильно вибрати гачок для лову щуки

Як правильно вибрати гачок для лову щуки

130
0

Хижі риби на кшталт щуки вважаються бажаним трофеєм для більшості рибалок як професійних, так і новачків. Тим більше, що щука живе майже у всіх прісних водоймах країни. Ця риба клює практично на всі види приманок, як штучні, так і черевці. Основну увагу при лові хижачки варто приділити міцності та надійності оснастки, зокрема, волосіні, вудлищам та гачкам. Детальна інформація за посиланням https://master-hooks.ua/gachok-na-shhuku-ofsetnij-dvijnik-trijnik/.

Як правильно вибрати гачок для лову щуки

Види гачків.

Лов щуки — процес трудомісткий, але за потрібних умов вона може показувати найкращі результати. При цьому значення мають не тільки перебіг і глибина води, а й якість снастей, у тому числі гачка. Потрібно приділяти увагу розміру, конструкції, формі та іншим параметрам гачка, які, безсумнівно, вплинуть на кількість улову. Існує кілька різновидів гачків на щуку:

  • Офсетний.
  • Подвійний гачок чи двійник.
  • Трійник.

Форма та розміри гачка безпосередньо залежать від величини ймовірного видобутку, методу насадки та інших параметрів. Наприклад, великий гачок не дасть щуці захопити його повністю. Занадто маленький розмір гачка не здатний охопити пащу риби достатньою мірою.

ЧИТАТЬ ТАКЖЕ:  Протеин и метаболизм – ключевые факторы для снижения веса и удержания оптимальной фигуры

Іноді рибалки споруджують спеціальні снасті, що з 2 чи 3 гачків. Важливо, щоб перед полюванням гачок був настільки гострим, що міг би спокійно встромлятися в тіло риби навіть за найменшої атаки. Розглянемо докладніше особливості кожного виду гачка.

Підводна рослинність і корчі часто стають перешкодою для гарного улову, хоча саме в густих чагарниках водиться найбільше риби. Щука відноситься до тих риб, які люблять водорості і водяться саме в місцях скупчення рослинності, корчів та каміння. У таких випадках, коли звичайними приманками не можна дістати рибу, на допомогу рибалкам приходять спеціальні гачки-незачіпляйки, які показують відмінні результати у закоряжених водоймах. Найчастіше незачіпляння використовуються під час лову щуки на спінінг. Незачіпляння можуть відрізнятися за своєю формою та конструкцією, але всі вони допомагають освоювати важкодоступні та перспективні ділянки водойм. Для того, щоб рибалка пройшла продуктивно, необхідно до неї максимально підготуватися.